28 maaliskuuta, 2013

Lindsayn koti

Lindsay Mens Craig on osa Sarah Richradsonin tiimiä. Style at home -sivuilla on esitelty hänen kotinsa jossa on käytetty rohkeasti väriä vaikka samassa tilassa on useita toimintoja. Asunto on 800 square foot eli noin 74 neliötä.


Olohuoneessa on raikkaita ja kauniita sinisen sävyjä. Niitä piristämässä sekä lämpöä tuomassa on käytetty punaista sekä puuta. Ripaus mustaa tuo ryhtiä sisustukseen.


Pienissä tiloissa kannattaa suosia avarampaa ilmettä tuomaan nojatuoleja joissa ei ole käsinojia. Sohva, jossa on jalat ja se on selvästi irti lattiasta, antaa enemmän tilan tuntua kuin sohva jossa on lattiaan asti yltävä helma.


Ruokailuryhmän kevyet ja sirot kalusteet eivät tee siitä liian hallitsevaa osaa huoneesta.  Lasi ja kromi yhdistävät ne myös sohvapöytään. Kalusteet eivät tee tilasta kuitenkaan liian modernia kun ne yhdistetään verhoiltuun sohvaan ja puisiin lipastoihin.


Väriä voi tuoda tauluilla ja tekstiileillä. Ripaus korallinpunaista antaa säväyksen rohkeasti raidoitetulle seinälle.


Kotiin on tuotu väriä ja säihkettä rohkeasti erilaisissa yksityiskohdissa. Lipaston peilireunus ja hauska koruteline antavat tilalle ylellisen ilmeen.

25 maaliskuuta, 2013

kotimyymälä

Olen saanut olla mukana hauskassa projektissa, jonka tuloksena perjantaina avattiin Muhoksen uudessa liikekeskuksessa LV Servicen ja Leino-talojen kotimyymälä. Samoissa tiloissa toimii myös Mediajätti ja Sisustussuunnittelu Sari Kinnunen. Eli olen pääsiäisen jälkeen tavattavissa liikkeellä aina tiistaisin ja perjantaisin liikkeen aukioloaikaan 10-16. Myymälän ajatuksena on, että samasta osoitteesta löytyy kaikki tarvittava rakentajalle ja remontoijalle.


Tilan kaikki pintamateriaalit ovat Muhoksen Rautiasta jonka kanssa teemme yhteistyötä. Huonekalut hankittiin Maskusta ja sisustuksen loppusilauksessa auttoivat sisustusliike Country Deco ja Taulutus. Country Decosta saa ihanien sisustustavaroiden lisäksi myös kankaita ja niistä ommeltiin pilkulliset sohvatyynyt sekä isot lattiatyynyt. Taulutus taas on mahtava tapa saada taidetta kotiin. Voit tauluttaa itsellesi taulun ihan omaksi tai vaihtaa sen uuteen kolmen kuukauden päästä. Tilaan on mukava tuoda myös eläviä kukkia. Jo parilla leikkokukalla saa viihtyisää tunnelmaa, mutta näin avajaisten kunniaksi hankin isomman kimpun Kukkakauppa ja Hautauspalvelu Da-Pu:sta. Kimpusta tuli kaunis vaikka tilaus olikin aika epämääräinen. Se taas johtuu siitä, etten muista kukkien nimiä, vaan kerroin vain millaista tyyliä haluaisin.

Kauniin lasikuvun alle voi tehdä erilaisia asetelmia. Pääsiäistunnelmaa tuo pilkullinen kynttilä.

Lattiatyynyjen ilme viimeisteltiin terenauhalla.


Haltija - Riikka Kontio


Pilkulliset tyynyt sopivat kivasti yhteen Laulumaan Nuppu koristetyynyjen kanssa.


Tilan toisella laidalla on palvelutiski. Puolipanelin reunalle voi myös tehdä asetelmia.


Tapetit Limelight 71008-01 ja Eco Revival 5655. Seinän maali X459 Uni ja puolipanelin väri K499 Graniitti.

19 maaliskuuta, 2013

pian ...

Perjantaina avataan Muhoksen liikekeskukseen uusi liiketila jonne olen suunnitellut sisustuksen. Tässä hieman maistiasia tilasta. Lisää kuvia ja enemmän asiaa avajaisten jälkeen :)

- Sari



16 maaliskuuta, 2013

keltainen


Kevätauringon alkaessa taas paistaa nautin suuresti yläkertamme käytävällä olevasta keltaisesta väristä. Väri on voimakas ja tuo mieleeni auringonkukat. Tilassa jossa ei oleskella pitkiä aikoja voi mielestäni käyttää rohkeitakin värejä. Väri piristää ohi kuljettaessa ja antaa energiaa arkeen. Keltainen tuo tilaan myös valoa ja väriä talven pimeimpinä aikoina vaikkei tilassa olekaan ikkunoita, vaan kaikki valo tulee makuuhuoneiden kautta.


14 maaliskuuta, 2013

kevättä ilmassa

Eikös se kevät saa hormonit hyrräämään ja tunteet leiskumaan. Minulla se oli tänään rakkautta ensisilmäyksellä, kun Kodin Ykkösessä huomasin Vallilan uuden Viola verhon. Täytyy sanoa, että kuva ei tee oikeutta sille miten kaunis tämä kangas on. Netistä katselin muitakin Vallilan uutuuksia, mutta jotenkin tämä yksi hurmasi minut niin täysin, etten juuri nyt osaa muuta ajatella.



Toki kun pääsiäinen on tulossa niin kotia voisi piristää Pihajengi verhoilla. Ja kattaa sitten kauniin pääsiäiskattauksen tulppaaneineen ja pupuineen.



08 maaliskuuta, 2013

Anna huonekaluillesi toinen mahdollisuus

Tervareitissä oli tänään ekoteema ja kirjoitin lehteen juttua aiheeseen liittyen.

Toisinaan tekee mieli uudistaa koko kodin kalustus kerralla ja heittää vanhat menemään. Ei kannata kuitenkaan sännätä oikopäätä huonekalukaupoille, vaan katsoa olemassa olevia tavaroita sillä silmällä voisiko niitä piristää tai päivittää jotenkin. Monesti jo kerros maalia antaa uuden ilmeen. Maalaamista ei kannata arastella, oikeilla välineillä se sujuu helposti. Esimerkiksi Tikkurilan nettisivuilla on annettu hyviä työohjeita maalaamiseen ja niihin kannattaa tutustua ennen aloittamista.

Helppo konsti saada uutta ilmettä kotiin on vaihtaa kaappien vetimet tai verhoilla tuolin istuin uudelleen. Hauska tapa piristää tuolin tai pöydän ilmettä on maalata jalkoihin sukat. Näppärä voi myös virkata tai kutoa nämä. Lipaston laatikoiden etulevyt voi päällystää ylimääräisillä tapetinpaloilla tai maalata ne liitutaulumaalilla, jolloin laatikkoon voi kirjoittaa mitä sieltä löytyy. Liitutaulumaalilla voi maalata myös muita pintoja: kokeile esimerkiksi pöydän pintaa, tarjotinta tai kukkapurkin kylkeä. Askartelukaupoista liitutaulumaaleja saa nykyään monissa väreissä ja liitutaulua saa myös tarrana, jos ei halua maalailla. Kannattaa myös keksiä vanhoille tavaroille uutta käyttöä; vanhasta pöydästä voi sahata jalat matalammaksi ja uusi sohvapöytä on valmis. Voit myös kasata uusia huonekaluja yhdistelemällä erilaisia osia. Vanhasta pirtinpöydästä voi ottaa jalat ja ovesta tehdä pöytälevyn. Peilioven päälle kun laittaa vielä lasin niin sen alle saa kauniita kortteja tai muita muistoja.

Jos sinussa on nikkarin ainesta, niin voit toteuttaa suurempiakin projekteja. Vanhasta kirjahyllystä voi ottaa osan tuunattavaksi. Maalaa hyllykkö tai kaappi uudelleen ja verhoile sivut raakalaudalla jonka käsittelet kuultavalla puunsuojalla niin, että puun pinta jää näkyviin. Vetimiksi voi laittaa myös narua tai paksumpaa köyttä jonka sitaisee reilulle solmulle. Kannattaa myös miettiä voisiko huonekaluja käyttää eri tarkoitukseen kuin mihin ne on alun perin suunniteltu. Jakkaroista saat myös pieniä pöytiä. Pienen hyllykön voi kiinnittää seinälle tai laittaa siihen renkaat alle jolloin sen liikuttelu on helpompaa. Vanhaan lipastoon voi tehdä umpisokkelin, jolloin se näyttää erilaiselta ja uudelta. Pinnasängystä voi tehdä lapsille työpisteen: pohjan korkeutta on helppo säätää pienten puuhastelijoiden kasvaessa ja reunoihin voi kiinnittää erilaisia purkkeja kynille ja muille tarvikkeille.

Kodin uudistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Jos tuntuu, ettei itse keksi mitä kaikkea voisi tehdä, kannattaa surffailla netissä ja hakea inspiraatioita toisten ideoista. Ja kun ideoita on enemmän kuin materiaalia, voi kierrellä kirpputoreja etsien esineitä, joille voi antaa uuden mahdollisuuden.

Vanhan pöydän uusi elämä

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut ulko-oven viereen pientä sivupöytää, johon voisi laskea avaimet ja muut tavarat käsistään kotiin tullessa. Koska pöytä tulee käytävän varrelle, päätin tehdä kapean, seinään kiinnitettävän pöydän. Varastossa oli tallessa vanhan ruokapöydän kauniit jalat ja jostain ylimääräiseksi jäänyt pala liimalevyä. Ensin mittailin pöydälle sopivan koon ja kavensin liimalevyn oikeisiin mittoihinsa sekä pyöristin kulmat. Pöydän jalat kiinnitetään neliskanttiseen kehikkoon, jonka toisesta laidasta sahasin sopivan mittaisen osan uutta pöytää kannattelemaan. Vanhat aikaisemmin maalatut osat kannattaa hioa kevyesti ja maalata pohjamaalilla ennen varsinaista maalausta jotta uusi maali kestää kauniina. Maalauksessa kärsivällisyys on valttia, on parempi maalata useampi ohut maalikerros kuin yrittää saada kerralla peittävä lopputulos. Paksu maalikerros rupeaa helposti valumaan ja näyttää ikävältä. Myös maalauskertojen välissä voi maalipintaa hioa kevyesti hienolla hiekkapaperilla. Parin maalikerroksen jälkeen pöytä oli valmis. Lopuksi se kiinnitettiin kulmaraudoilla seinään ja näin vanha pöytä – tai ainakin osa siitä - jatkaa elämäänsä.

Vanhan ruokapöydän jalat haettiin varastosta esille.

Valmis tuunattu pöytä toimii esineiden laskupaikkana mutta myös kivana sisustuksen yksityiskohtana.

02 maaliskuuta, 2013

pitsiä

Pitsiä alkaa taas näkyä pukeutumisessa ja minua rupesi kiinnostamaan miten tämä trendi näkyy sisustuksessa. Hieman asiaa tutkittuani huomasin, että pitsi on näkynyt maailmalla huonekaluissa jo useamman vuoden. Esimerkiksi Marcel Wandersin Chrochet Chair on julkaistu Miamissa 2006 ja on tehty samalla tekniikalla kuin jo aikaisemmin julkaistu Crochet Table. Myös musta pikkupöytä on kaunis ja tuohon uskaltaisi laskea lasinkin ilman että tarvitsee pelätä sen keikkaavan.

via

via
via

Patricia Urquiolan puutarhahuonekalut ja pitsimatto ovat kauniita. Pitsimattohan onkin samantyylinen kuin nyt täälläkin paljon esillä olevat virkatut pitsimatot.

via


via

via





















Kotiin voi pitsiä tuoda erilaisissa astioissa kuten säilytyspurkeissa tai maljakoissa. Tai mikseipä esimerkiksi pihalaatoissa. Näitäkin voi askarrella itse, erilaisiin betonitöihin löytyy varmasti ohjeita.

Citymarket
via
via
via

Myös tekstiileissä, kuten pöytäliinoissa ja torkkupeitoissa, voi olla hieman pitsiä tuomassa pehmeyttä arkeen.

H&M
Adella
H&M


Rohkeimmat voivat sisustaa seinänsä pitsillä. Joko tapetoimalla esimerkiksi Ellokselta löytyvällä Decor Maisonin tapetilla tai maalaamalla oman pitsin Tikkurilan ohjeiden mukaan.

Tikkurila
Decor Maison