29 huhtikuuta, 2013

seinät puhkeavat kukkaan

Toisinaan tämä työ on hieman haastavaa kun löytää uusia ihania tuotteita päivittäin, mutta kaikkia ei voi kotiinsa saada. Tänään tapettikirjoja selatessani löysin Galerien Casabella tapettikirjan. Mallistoa edustaa Suomessa Studio Decor. Siinä on todella kauniita kukkatapetteja joissa kukat on maalattu niin että siveltimen vedot näkyvät.


kuvat
kuva

Tuo vihreätaustainen (JG0728, kuva vasemmalla) tuo mieleeni omenankukan. Sama tapetti on kaunis myös ruskealla taustalla (JG0731, ei kuvaa). Samassa mallistossa on myös ruskeapohjainen hieman suuremmilla kukilla oleva tapetti (JG0691, kuva oikealla).

Toinen kaunis kukkatapetti on mielestäni Borås Tapetin Vintage malliston kukkatapetti. Tässäkin ruskeataustainen (1633) on suosikkini.

kuva

kuva

Uusi tuttavuus on Nina Cambellin Peony Place joka ainakin kuvien perusteella on kaunis ja sopii monenlaisiin tiloihin.

kuva

kuvat

Ja jos kukista ei saa tarpeekseen seinillä niin Cox & Cox:lla on kaunis samettinen päiväpeite.

Cox&Cox

Lopuksi teemasta hieman poiketen vielä Galerien Casabella-malliston raitatapetti jota saa keltaisena (JG0657), beigenä (JG0661), vihreänä (JG0658), sinivihreänä (JG0659) ja sinisenä (JG0660).

kuva

27 huhtikuuta, 2013

Matoilla uutta ilmettä kotiin

Tervareitissä oli eilen teemana Koti ja asuminen. Kirjoitin lehteen juttua aiheeseen liittyen.


Oletko ajatellut millainen vaikutus matolla on huoneen ilmeeseen? Kodin tekstiileistä matot ovat verhojen ohella yksi tunnelmaan eniten vaikuttavista valinnoista. Oikeanlaisella matolla voidaan luoda kodikkuutta ja sitoa sisustusvärit kokonaisuuksiksi. Matoilla voi vaikuttaa myös huoneen tilantuntuun ja äänimaailmaan.  Paksu käsinkudottu villamatto tai pörröinen ryijymatto tuovat huoneeseen lämpöä ja vaimentavat ääniä. Ohut viskoosimatto tai kudottu puuvillamatto antavat modernin ilmeen. Matto toimii myös isoissa tiloissa tilan rytmittäjänä, ja sen avulla saadaan muuten irrallisiksi jäävät kalusteet ankkuroitua paikoilleen visuaalisesti. Mattoa valittaessa tulisi huomioida myös väri- ja kuviomaailman sopivuus kyseiseen tilaan. Runsaat, klassiset kuviot sopivat antiikkihuonekalujen kanssa, samoin tummat ja puuteroidut värisävyt. Modernissa sisustuksessa ovat puhtaansävyiset ja selkeälinjaiset matot edukseen. Tumma matto imaisee katseen ja antaa huoneeseen tunnelmaa, kun taas vaalea matto raikastaa ja lisää tilan tuntua. Jos huoneessa on useampia mattoja, tulisi niiden sopia tyylillisesti yhteen ja niissä tulisi olla ainakin yksi yhteinen väri.
Maton valintaan vaikuttaa myös tila johon se sijoitetaan. Makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen voi valita arempaakin materiaalia, kun taas keittiöön ja käytävälle kannattaa valita helposti puhdistettava matto. Villa materiaalina hylkii likaa joten kudotun villamaton voi sijoittaa vaikka ruokapöydän alle. Ruokapöydän alle kannattaa valita tarpeeksi suuri matto jotta tuolin voi siirtää pöydän äärestä ilman, että se tarttuu maton reunoihin. Sopiva mitta on vähintään 60 cm pöydän yli. Olohuoneessa maton tarkoitus on koota huonekalut ryhmäksi. Maton reunat voivat jäädä n. 10 cm sohvan ja nojatuolien reunasta tai mennä reilusti niiden alle. Maton koolla ja muodollakin on väliä. Pitkässä käytävässä kapea matto korostaa käytävän pituutta entisestään. Kannattaa valita käytävään tarpeeksi leveä matto, mielellään esimerkiksi 100 cm leveä matto 120 cm leveään käytävään. Käytävään voi valita myös kaksi erillistä mattoa. Visuaalisilla seikoilla voidaan myös vaikuttaa huoneen ilmeeseen, poikkiraitainen tai kuviollinen matto leventää tilaa. 

Suunta viskoosi- ja puuvillamattoihin


Mattoliike Lean matossa kerrottiin, että suosituin koko on edelleen 160x230 cm, mutta esimerkiksi kulmasohvan kanssa käy monesti paremmin 140x200 cm kokoinen matto. Voit yhdistää myös kaksi pienempää mattoa yhdeksi kokonaisuudeksi jolloin niiden liikuttelu on helpompaa. Ryijymattojen kanssa tämä onnistuu helposti. Mattoja saa myös omien mittojen mukaan, joten hankalammankin malliseen tilaan löytyy varmasti sopiva matto. Aikaisemmin suosittua ryijymattoa ei mene enää niin paljon, vaan nyt suositaan keveitä viskoosi- ja puuvillamattoja. 

Matoilla voi vaikuttaa huoneen tilantuntuun ja äänimaailmaan. Paksu villamatto tai pörröinen ryijymatto tuovat huoneeseen lämpöä ja vaimentavat ääniä.

Intialaisessa käsinkudotussa villamatossa on kaunis kuvio.




22 huhtikuuta, 2013

kovaa ja pehmeää

Tämän päivän Kauppalehdessä on haastateltu Minna Hiillosta Aalto yliopistolta. Hänet on kuvattu ilmeisesti tuolla Aalto yliopiston tiloissa taustallaan betoniseinä. Tätä karua materiaalia pehmentää kuitenkin ihanasti punainen ryijy seinällä ja persialainen matto lattialla. Jälleen voi todeta, että kontrasteissa on voimaa.

Pahoittelen hailakkaa kuvaa, tämä on skannattu lehdestä.

Poimin netistä pari muutakin kuvaa samalla ajatuksella.

pinterest

kuva

16 huhtikuuta, 2013

Tunnelmaa makuuhuoneeseen


kuva

Inspiraatiota kotiin voi hakea netistä joka on pullollaan toinen toistaan ihanampia sisustuskuvia. Oheisen kuvan lintutapetti sai haaveilemaan samantyylisestä makuuhuoneesta joten poimin netistä tapetteja ja muita tuotteita joilla voisi loihtia itselleen samanlaisen tilan.



tapetit Seinäruusu

Lipastoksi Ikean peilipintainen Malm, näyttävä pöytävalaisin voisi olla vaikka Aarikan Iso Keisarinna ja katosvuode Shelbayville. Lattialle vielä paloista koottu lehmäntalja, kaunis rokokootuoli vuoteen viereen ja yöpöydälle kimppu tuoreita kukkia.

Ikea Malm
Iso Keisarinna -pöytävalaisin
Shelbayville katossänky
Kornum lehmäntalja
nojatuoli

09 huhtikuuta, 2013

tykkäätkö?

kuva

Täällä blogissa pohdiskelen sisustusjuttuja ja keräilen kauniita ja inspiroivia kuvia omaksi ja teidän iloksenne. Kerron myös omista sisustusprojekteistani tai kotona tapahtuvista muutoksista. Toisinaan netissä tulee vastaan mukavia sisustukseen liittyviä tekstejä ja ideoita joita haluan jakaa. Ne linkitän facebook-sivuilleni jonne pääset sivupalkista löytyvästä linkistä. Voit myös liittyä Lukijaksi, olisi mukava nähdä kuka seuraa sivuani.

06 huhtikuuta, 2013

laattaa uusiin pintoihin

Yleensä ajatellaan, että laattoja käytetään vain lattioissa ja kylpytilojen seinissä tai keittiön välitilassa. Nykyään on kuitenkin saatavilla upeita laattoja joissa on paljon erilaisia pintoja. Laatoilla voi tehdä tehosteseiniä esimerkiksi olohuoneeseen tai aulaan. Myös makuuhuoneeseen saa luotua kontrastia kovien ja pehmeiden pintojen avulla. Uskaltaisitko sinä laatoittaa uusia pintoja?


 









Kaikki kuvat ovat ABL-Laattojen sivuilta josta löytyy paljon upeita vaihtoehtoja.