27 elokuuta, 2013

Adnet Mirror - uusi painos

Olen kiinnittänyt viime aikoina huomioni useissa blogeissa ja kuvissa olevaan pyöreään peiliin joka on ripustettu hihnasta seinälle. Kun Tuija postasi Amsterdamin kuulumisiaan ja siellä on jälleen tuo sama peili niin pitihän se ruveta tutustumaan aiheeseen tarkemmin.
kuva
kuva

Kyseessä on ranskalaisen suunnittelijan Jacques Adnetin vuonna 1950 muotitalo Hermesille suunnittelema peili. Adnet oli ylellisen ranskalisen modernismin ikoni joka käytti töissään paljon metallia ja lasia. Hermesille hän suunnitteli nahkapäällysteisiä huonekaluja ja sisustusesineitä. Vuonna 2011 tanskalainen huonekaluvalmistaja Gubi päätti julkaista tämän klassikon uudelleen.

kuva
kuva
kuva
kuva

Kuten aina menestys poikii myös seuraajia ja myös tätä tyyliä on matkittu. Pyöreitä peilejä saa erilaisilla ripustuksilla jokaisen maun mukaan, on niin klassista kuin modernia otetta, kuten Hayn peilissä jossa on silikoninen hihna.

kuva
kuva
kuva
kuva

Jotain hieman samaa on myös Ikean pyöreässä Stockholm peilissä joka kiinnitti huomioni asuntomessuilla.

kuva

15 elokuuta, 2013

ikea tunnelmia

Ikean uusi kuvasto on taas ilmestynyt. Poimin sieltä muutamia tunnelmia siitä mitä on luvassa tänä syksynä. Haaparannan myymälän kuvastoa voi selata täältä, huomaa että hinnat ovat kruunuina.

Huonekaluissa on tarjolla enemmän väriä ja uusia kuoseja. Toisaalta osa kuoseista ja tyyleistä on aika retroa :) Ikean säilytysjärjestelmät mahdollistavat mahtavien pukeutumishuoneiden rakentamisen. Ainakin jos tilaa olisi käytettävissä yhtä ruhtinaallisesti. Onneksi niillä saa pienenkin tilan toimivaksi. Erilaiset puupinnat ovat taas tulossa ja se näkyy myös kuvastossa. Jo aikaisemmin ilmestyneiden Stockholm -kalusteiden viilujen rinnalle on tullut lisää puun sävyjä lipastoihin, kaappeihin ja  muihin kalusteisiin. Ikealla on myös aina mahtavia väriyhdistelmiä, tässä kuvastossa sydämeni nappasi ihanat viininpunaiset laatat yhdistettynä vaaleanpunaiseen ja tummaan puuhun. Puun ja luonnonmateriaalien lisäksi Ikeakin on tuonut valikoimiinsa kasviaiheisen taulun. Näitä vanhoja koulutaulujahan on blogeissa näkynyt paljon ja mieluummin asettaisinkin esille alkuperäisen.











09 elokuuta, 2013

Poimintoja Hyvinkään asuntomessuilta, osa 3

Asuntomessut ovat auki vielä sunnuntaihin saakka joten vielä ehtii ottaa äkkilähdön etelään. Tässä viimeinen osa messuista minun näkökulmastani, kiinnostukseni kohteena erilaiset pintamateriaalit mitä messuilla oli esillä.

Kylpyhuoneissa on käytetty paljon erilaisia luonnonkiviä ja mosaiikkeja tehosteena. Suurina seinäpintoina tuollaiset sauvamaiset kivet ovat todella näyttävän näköisiä. Luonnonmateriaalit ovat mielestäni myös ajaton valinta, aidot materiaalit ovat aina hyvännäköisiä ja vanhenevat kauniisti. Yhdessä niiden kanssa sopii hyvin valkoinen laatta tai vaalea marmori jotka antavat rauhallisen taustan kivelle.

Kohde 2 Käpylä 163
Kohde 21 Kivenherra

Myös kauniita lasimosaiikkeja oli esillä, kylpyhuoneissa ja keittiöiden välitiloissa. Pidin erityisesti tästä RTV:n mosaiikista jossa yhdistyy kauniisti erilaiset pinnat, lasi ja keramiikka. Myös väritys on ihana lilaa ja kultaa, tästä voi poimia väriyhdistelmiä muuhunkin sisustukseen. Vaikka lasimosaiikit ovat hieman arvokkaampia niillä saa näyttäviä tehosteita yhdistelemällä niitä peruslaattoihin.

Kohde 5 RTV-Pintamateriaalitalo

Laatoissa on nykyään myös paljon erilaisia struktuureja pinnoissa. Tässä laatan kuvio on tuotu hienosti esille epäsuoran valaistuksen avulla. Tasolla olevat heinät ja vedenvihreä maljakko vielä korostavat dyynimäistä vaikutelmaa.

Kohde 15 Passiivikivitalo Lumikki

Seinissä paljon nähtyjä kuviolaattoja voi käyttää myös lattiassa. Allaskaapiston alla oleva epäsuora valaistus tuo kuvion hienosti esille. Kun lattiaan panostetaan ei sitä tarvitse peittää matoilla.

Kohde 28 Jämerä-Sisu

Maalipinnoissa oli esillä mm. Tikkurilan Tunto Kivi -maalia jota olen käyttänyt esimerkiksi keittiön välitilassa. Tässäkin pidän maalin aidosta luonnonmateriaalin tunnusta. Valaistuksella on tärkeä osansa myös tässä kohteessa.

Kohde 11 Tunturikoivu 140

Kohde 11 Tunturikoivu 140

Uusi tuttavuus puolestaan oli Lammi-Kivitalo Majassa näyttävästi esillä olevat Effeto Metallo pinnoitteet. Valitettavasti kuvat eivät tee oikeutta elävälle pinnalle joka tällä maalilla saadaan aikaan. Pinnoissa nousee myös metallin kiilto esille luoden vaikutelman teräspinnasta. Lisää tietoa tästä tuotteesta löytyy Maalarimestareiden sivuilta.

Lammi-Kivitalo Majan tunnelmaa on kehuttu blogeissa ja sen aistikin myös paikanpäällä. Tummilla elävillä pinnoilla seinissä ja katossa on korkeasta tilasta saatu viihtyisä. Katossa on käytetty muissakin kohteissa esillä olevaa Lopella Karhe paneelia.

kuva
kuva

Lattioissa huomion varasti ehdottomasti Bolefloor tammilankku. Bolefloorissa on mahtavasti käytetty hyväksi puun omaa elävää muotoa. Aito puulattia on aina lämpimän tuntuinen jalan alla tuoden näin kodikasta tunnelmaa ja viihtyisyyttä.

Kohde 27 Lammi-Kivitalo Validus Motus

Kaikki kuvat paitsi Effeto Metallo (kuvan alla linkki) ovat itse ottamiani joten ethän lainaa niitä ilman lupaa.

03 elokuuta, 2013

marmoria

Asuntomessuilla jo törmäsin marmoriin kohteessa 21 Kivenherra missä sitä oli käytetty wc-tiloissa seinissä, lattioissa ja tasoissa. Itselleni tulee siitä hieman hotellifiilis joten en ajatellut marmorikuviota sisustuksessa sen enempää sillä kertaa. (Huomatkaa toisessa vessassa epäsuora valaistus, ei häikäise eikä luo varjoja.)



Sarah Richradson oli kuitenkin poiminut tämän viikon valintoihinsa marmorikuvion. Siellä se on esillä mm. ihanassa sisustustyynyssä, tapetissa ja maljakossa. Yksi syy siihen miksi ihastuin näihin niin kovasti on tuo monivärisyys ja kuvion eloisuus.


kuvat


Jos ei ole varaa verhota seiniään aidolla marmorilla voi käyttää vaikka Ferm Livingin tapettia tai marmorikuvoisia tapettiarkkeja. Paperia voi kuvioida myös itse ja päällystää sillä vaikka muistikirjoja tai kenkälaatikoita.

kuva

kuva

kuva

02 elokuuta, 2013

Poimintoja Hyvinkään asuntomessuilta, osa 2

Asuntomessuistahan on ollut paljon kuvia lehdissä ja netissä jo ennen messuja ja tietysti nyt messujen aikana. Silti kuvat eivät aina tee oikeutta tuotteille vaan ne ovat luonnossa nähtynä jopa hienompia kuin kuvissa. Yksi näistä jutuista on mielestäni Konto akustiikkalevyt. Minulla oli jo facebookissa kuva heidän hienosta muotoon leikatusta akustiikkalevystään, teoksesta nimeltä Hanabi. Silti kuvat eivät anna koko kuvaa siitä miten tuote sopii ympäristöönsä ja kokonaisuuteen. Tämä on kaunis ja sopii ympäristöönsä, näyttävä muttei hypi silmille.

Kohde 4 Hailuoto 153a

Myös muutamat keittiöt jäivät mieleeni. Yksi tietysti oli Helena Karihtalan suunnittelema sininen keittiö. Minusta on hienoa, että näinkin isoon sijoitukseen kuin keittiö on, uskalletaan kuitenkin valita rohkeasti oma linja. Kun valitaan jotain itselle todella mieleistä niin se ilahduttaa varmasti enemmän kuin varman päälle tehdyt valinnat.

Kohde 20 Durofix Kototalo

Pidin myös siitä miten valkeisiin alakaappeihin on yhdistetty lämmintä puuta yläkaapeissa kuten näissä keittiössä ja kodinhoitohuoneessa.

Kohde 24 Bassotalo Villa Avanti

Kohde 24 Bassotalo Villa Avanti

Puukuviot ovissa ovat kauniita ja niillä saa erilaista ilmettä yhdistelemällä niitä yksivärisiin oviin tai värillisiin runkoihin.

Kohde 2 Käpylä 163

Kohde 9 ValmisJukka Trendo

Saunat alkavat olla minun makuuni välillä jo liiankin vaaleita, mutta tämä kaunis lauteisiin integroitu Nuoska kiuas kelpaisi minullekin. Valkoiset jokikivet seinällä korostavat kauniisti kiuasta ja puun lämmintä väriä.

Kohde 22 Villa Domus

Ja olihan siellä tietysti Iittalan Leimu josta haaveilin jo aikaisemmin, useammassakin kohteessa. Kyllä se on kaunis, ei voi kuin ihastella tuota kuparinväristä lasia. Luonnossa nähtynä ehkä tuo suurempi koko olisi se minkä valitsisin itselleni. Se on tarpeeksi suuri esimerkiksi lattialle sijoitettavaksi ja suuremmassa lasi on hieman paksumpaa jolloin väri on syvempi.

Kohde 18 Deko-Talo

Kohde 23 Rock-kivitalo Cliff

Kaikki kuvat ovat itse ottamiani joten ethän lainaa niitä ilman lupaa.