26 helmikuuta, 2014

tästä se ajatus lähti

Nyt voi kyllä lainata Tikkurilaa ja todeta, että "Siitä se ajatus sitten lähti...". Tällä kertaa palovaroittimesta. Ostin taannoin asuntomessuilta Harri Koskisen Kupu palovaroittimia. Hillitympien valkoisen ja harmaan lisäksi en voinut vastustaa tätä ihanaa sammalenvihreää. Sitten vain suunnitellaan minne tämä vihreä palovaroitin laitettaisiin ja mitä sille kaveriksi.



Vihreitä tapetteja katsellessani vastaan tuli Sandbergin ihana Waldemar jota oli katsellut aikaisemminkin. Minusta se sopii hyvin kodinhoitohuoneeseen piristämään pyykinpesua ja näkyypä se mukavasti keittiön aamupalapöydän ääreenkin. Eivätkä vihreät lehdet ole häirinneet minua talvellakaan, pikemminkin päinvastoin kun ne muistuttavat kesästä.




Koska tämä oma rakennusprojekti etenee muiden töiden takia välillä hitaammin ja välillä nopeammin, niin näitä kodinhoitohuoneen kaappejakin ehdin pohtia sen verran että Ikea vaihtoi välissä keittiömallistonsa. Harmillista sinänsä, koska vanhasta mallistosta löytyi vielä 50 cm leveä allaskaappi, uudestapa ei. Nyt on sitten sovellettu ovet kulmakaapin ovista ja ihan hyvin toimii. Onneksi on tuo oma nikkari joka sitten toteuttelee näitä minun viritelmiä. Hieman tässä vielä on viimeistelemistä, listoja puuttuu ja ikkunatkin voisi pestä :)


Pyykinpesuaineet ovat tasolla kätevästi korissa jonne voi heitellä pesupallotkin odottamaan käyttöä. Taso on Ikean massiivipuutaso jonka öljysin, kaapinovet ovat Laxarby ja vetimet Fåglavik.

18 helmikuuta, 2014

maalaa oma maailmasi

Maailma on ideoita pullollaan kunhan kaikki vain sattuisivat kohdalle. Viime viikolla törmäsin tähän hauskaan maalitelaan jolla voit kuvioida seinäsi, huonekalusi ja jopa sisustuskankaasi. Mielikuvitus vain rajana. Pohjan ja kuvion väriä vaihtelemalla saa jo yhdellä telalla lukemattomia vaihtoehtoja. Lisää kuvia ja ohjeet löytyvät The Painted House omilta sivuilta.














14 helmikuuta, 2014

be my valentine

Hempeää ja hauskaa vaaleanpunaista päivää :)

kuva
Tällä sivulla paljon muutakin hauskaa, kannattaa vilkaista :)

kuva




kuvat

kuva


kuva

kuva

10 helmikuuta, 2014

mittojen mukaan

Toisinaan valmista juuri sopivaa ratkaisua ei löydy kaupan hyllyltä. Silloin täytyy vähän soveltaa ja muokata. Tarvitsin ruokapöydän alle maton joka on tarpeeksi leveä, että vaikka tuolia siirtää taaksepäin niin se pysyy silti matolla. Tämä ei sinänsä ole mikään ongelma, mutta pituutta matolla ei voi olla ruokapöytää enempää koska penkin alla on halkolaatikko. Se täytyy saada vedettyä ulos ilman, että mattoa täytyy siirrellä tai käännellä. Vakiomittaiset matot ovat 140x200 cm tai 170x230 cm. Näistä vaihtoehdoista minulle sopisi kombinaatio 170x200 cm.



Ikean Kattrup matto on minusta kaunis ja villa likaa hylkivänä sopiva ruokapöydän alle. Ajattelin heti, että mikäs siinä, leikataan mattoa lyhemmäksi ja kantataan reunat. Kanttaajan löytäminen täällä Oulun kupeessa ei kuitenkaan käynytkään ihan niin helposti kuin olin ajatellut. Onneksi löytyi kuitenkin ja matto saatiin huoliteltua. Viininpunainen kantti sopii kauniisti maton väreihin ja tekee muutenkin matosta huolitellumman näköisen.






Lahjaksi saadut kukat ovat vielä kauniimpia kuin itse ostetut vai mitä olette mieltä :)