30 toukokuuta, 2014

aurinkoisena päivänä

Näin sateisella kelillä malttaa istahtaa koneenkin äärelle ja järjestellä valokuvia. Otin yhtenä aurinkoisena päivänä kuvia meidän sisääntulokuistilta. Punaiset seinät tuovat eloa valoisalle kuistille ja sopivat hyvin korkean seinän paneeliin. Mummun vanhalle penkille on hyvä istahtaa ottamaan kenkiä jalasta. Vessan ovena olevasta vanhasta ovesta poistin maalit ja tarkoitus oli alunperin maalata se uudelleen valkeaksi. Puun sävy on kuitenkin niin kaunis etten taida raskia.







Jotenkin aina asiat löytävät paikkansa, niin myös tuliaisiksi saatu kaunis kulho. Se tuo pienen väripilkahduksen kaapin päälle puun ja rottingin seuraan. Käytävällä olevassa seinävaatteessa on vielä samaa punaista. Siellä värit ovat kuitenkin hillitympiä ja vaaleampia jotta valoa riittää myös sinne.

Naulakkosyvennyksessä sattui rakentaessa pieni ajatuskatko ja leveyttä on sopivasti 179 cm. Siihenpä ei vakiomitoilla olevaa kaapistoa ängetä mitenkään. Käytössä kuitenkin tämä kaappi&lipasto ratkaisu on osoittautunut todella hyväksi. Huivit ja hanskat saa laatikoihin kätevästi ja avaimet ovat aina oven lähellä.



22 toukokuuta, 2014

kohta valmis...?

Yläkerran vessa alkaa pikkuhiljaa valmistua. Tällä hetkellä eteneminen on allekirjoittaneen käsissä eli milloin tartun maalitelaan. Aurinkoiset ilmat ulkona haittaavat pikkuisen, mutta eiköhän se silti tule tehtyä. Pohjamaalia seiniin ja sen jälkeen väriä. Tapetti on jo ostettu, Boråstapetin ihana Vintage ruusu. Sen seuraksi maalaan Tikkurilan väreillä Muuri ja Tofu. Eli hyvästit mustavalkoiselle sisustukselle jota voisi sitten piristää tekstiileillä, ei vain luonnistu meillä kotona.


Kalusteissa tuo mustavalkoisuus sitten tulee paremmin esille. Tämähän tarkoittaa sitä, että jos tyyliä haluaa vaihtaa niin ei muuta kuin uudet värit seiniin ja erilaiselta näyttää :) Allaskaappi joka odottaa jo kasausta on Ikean Hemnes, samoin iso peili. Allas tulee ikkunan alle joten sen yläpuolelle ei tule peiliä. Sivuseinälle voi sitten ripustaa tuollaisen reilumman kokoisen. Hanaksi olen suunnitellut Grana Rosaa joka sopii mielestäni tyyliin paremmin kuin perushanat. Kattovalaisin ei voi matalassa majassa olla mikään roikkuva malli joten katsastin eilen Bauhausista Öland nimistä spottia jossa on kaunis pitsimäinen kuvio. Lattiaan tulee Bauhausin Batik Peltro jota myös Petra Puistolassa on ihastellut. Kyseessähän on seinälaatta, mutta otan tietoisen riskin kestävyyden kanssa. Yläkertaan tuskin kulkeutuu niin paljon hiekkaa tai muuta, että lasitus pahasti kärsisi. Ja tuleepahan kokeiltua miten se toimii käytännössä.


16 toukokuuta, 2014

Toisesta metsästä




Tässä on yksi toteutunut unelma. Sain tämän eilen seinälleni ja heti se ilahduttaa. Kyseessä on Riikka Kontion Toisesta metsästä taulusta tehty vedos. Riikka maalaa ihania tauluja Vedict Art tekniikalla ja taulut ovat aina yhtä yllätyksellisiä. Niissä on monta kerrosta ja niitä katsoessa löytää aina uusia yksityiskohtia.

Valitettavasti jouduin tyytymään vedokseen kun haikailin taulun kanssa liian kauan. Rakastuin tauluun ja sen ihaniin väreihin heti kun näin sen ensimmäisen kerran, mutten jostain syystä kuitenkaan hankkinut sitä itselleni. Niinpä taulu löysi itselleen uuden kodin Taulutuksen kautta. Sieltä on mahdollisuus hankkia omaan kotiinsa yksilöllistä taidetta joka on vain sinulle tehty. Tässä tapauksessa minulla oli onni onnettomuudessa, kun kyseinen taulu oli kuvattu siitä tehtyjä postikortteja varten. Onneksi taulun omistajalla ei ollut mitään sitä vastaan, että sain siitä oman kopioni. Toki tästä puuttuu siveltimenjälkien tuoma kolmiulotteisuus ja tunnelma. Onneksi tuo utelias pikku kauris on yhtä ihana tutustuessaan uuden metsän lintuun ja muihin asukkaisiin.

11 toukokuuta, 2014

mansardikattoinen unelma

Näin harmaana sunnuntaina voi unelmoida asuvansa paikassa jossa paistaa aina aurinko. Nämä ihanan mansardikattoisen talon myyntikuvat ovat juurikin sellaisia. Poimin tähän muutamia, lisää voi käydä katsomassa täältä.




















09 toukokuuta, 2014

elokuvahuoneen suunnittelua

Aina ei voi tietää mitä elämä tuo tullessaan. Toisinaan toivoisi kuitenkin, että olisi edes jonkinlainen aavistus. Enpä arvannut syksyllä avoimen yliopiston kurssille ilmoittautuessani kuinka kiireinen kevät tulee olemaan. Silti ei harmita yhtään että osallistuin sisustussuunnittelun kurssille. Aina oppii jotain uutta ja oli mahtavaa nähdä muiden suunnitelmia. Itse tein suunnitelman ihan itselleni ja suunnittelin yläkertaan tekeillä olevaa elokuvahuonetta. Aina ei meidän omat rakentamiset ole näin hyvin suunniteltu etukäteen, mutta toisaalta eipä se ole vielä valmiskaan. Sittenhän se nähdään toteutuiko suunnitelmat.


Hahmottelua siitä miten tilaan valitut tuotteet sopivat keskenään. Tuo punainen matto tuo mukavasti väriä muuten aika hillittyyn kokonaisuuteen.





Työpöytä ei todellakaan ole näin siisti yleensä. Raivasin tilaa jotta sain katsastettua yhdellä silmäyksellä onko kaikki harjoitustyöhön vaadittavat osat on tehty. Alimmassa kuvassa näkyy ensimmäisellä harjoitustunnilla tehty tunnelmakartta. Ihan mukavasti sain poimitttua tunnelman joka lähti tuosta Askon Jack -matosta. Vaikkei tuota mattoa hankitakaan, koska meillä on jo jemmassa punainen nukkamatto, niin samaa tunnelmaa tuo punaista, vaaleaa ja harmaata yhdistävä väritys ja tuo Boråstapetin ihana Graceful Living -sarjan tapetti jossa on vinoruutua.




Yhden pakopisteen perspektiivin piirtäminen oli mukavaa. Tällaisen A3-kokoisen kuvan piirtämiseen tarvi vain olla tilaa ihan reilusti, että sai kaikki pakopisteet merkkailtua. Muutama apupaperikin piti teippailla pöytään tätä tehdessä.



Huonekortit ja materiaalinäytteet pitää olla tottakai. Yleensä en värittele kuvia käsin joten tämä oli mukava tehtävä. Ja eihän sitä tiedä jos jatkossa teen uudella tavalla, ainakin silloin tällöin...


Tältä tuo huone näyttää tällä hetkellä. Tai oikeastaa pari päivää sitten, nyt on jo ylimääräiset laudat nakeltu pihalle ja seiniä tasoiteltu. Aivan heti tämä ei kuitenkaan ole valmis sillä yläkerran wc on kyllä toiveissa saada ensin valmiiksi. Sinne on jo allaskalustekin hankittu, nuo isot laatikot tuossa keskellä lattiaa odottelevat kokoamista.

03 toukokuuta, 2014

ideoita terassille

Aurinkoiset ilmat houkuttavat miettimään elämää ulkona vaikka ilma onkin vielä viileää, ainakin täällä pohjoisemmassa osassa Suomea. Edellisen postauksen innoittamana kokosin muutamia terassikuvia inspiraatioksi.

Päivällä auringon paistaessa istuskelualueelle voi kaivata hieman suojaa. Erilaiset pergolat ja purjekankaat antavat suojaa suoralta paisteelta mutteivät varjosta liikaa. Ulkona auringonpaisteessa kannattaa suosia kirkkaita värejä jotka pääsevät näin oikeuksiinsa. Ulkotiloja voi piristää erilaisilla koristetyynyillä jotka sopivat kesäkukkien väriin tai korostavat niitä. Kukkaistutusten lisäksi voi pöydälle koota maljakkoon leikkokukkakimpun tai leikata muutaman suurikukkaisen pionin.

Freshome

Dream Homes Decoration

Core Architect

Desing Intuit

Illan hämärtyessä voi terassille viritellä valoja. Nykyään on saatavilla erilaisia ulkotiloihin sopivia sisustusvalaisimia. Jalkalamppu yhdessä istuskeluryhmän kanssa tuovat tunteen asutusta tilasta. Myös matolla voi rajata oleskelualuetta viihtyisämmäksi. Erilaiset epäsuorat valaistukset sopivat hyvin tunnelman tuojaksi hämärtyvässä illassa jossa ei kaivata tehokasta valaistusta.

Freshome


Fopple

Home Design Idea

Tréndir