23 marraskuuta, 2014

kalkkimaalailua osa 2

Kirjoittelin aikaisemmin seinän maalailusta Kalklitir-kalkkimaalilla. Valitsemani väri Zinco ei kuitenkaan ollut juuri se oikea. Varsinkin tumman tapetin kanssa se näytti liian vaalealta ja myös valitettavan sinertävältä.



Siis eipä muuta kuin tilaamaan lisää maalia. Hyvä puoli maalailussa on, että ei muuta kuin uutta väriä pintaan jos ei onnistu ensimmäisellä yrityksellä. Katselin värimalleja netistä, mutta eihän se anna aivan oikeaa kuvaa joten päätin soittaa Aveolle josta olin tilannut aikaisemmankin maalin. Sainkin aivan älyttömän hyvää palvelua, kiitos Joanna. Katsoin ensin Winter Primoa sekä Winter Seccoa. Uusi väri Doloriet jonka valitsin on huomattavasti tummempi kuin Zinco.


kuvat Aveo

Täytyy todeta, että nyt löytyi tähän tilaa oikea sävy. Väri on tarpeeksi tumma ja vaikka aluksi välttelin ruskehtavaa sävyä niin se sopii lattian kanssa loistavasti. Doloriet'ia en maalannut kuin yhden kerroksen joten aikaisempi väri kuultaa hieman alta. Tällä kertaa maltoin kuitenkin sekoitella maalia tarpeeksi usein maalauksen aikana joten pinnasta tuli elävämpi. Pensselin vedot näkyvät mukavasti kuivuneessakin seinässä.





Kesällä K-Raudasta mukaan lähtenyt lampunvarjostin sopii tänne kuin tehty. Pitää vain hankkia vielä se lamppu. Siskolla muutaman vuoden hoidossa ollut viherkasvikin kotiutui nurkkaansa. Alustan maalasin seinämaalilla, ruukku onkin jo valmiiksi tyyliin sopiva.





18 marraskuuta, 2014

lasilämmitin

uusi kaunis lasilämmitin

Tällaisessa ikuisuusremontissa kuin meillä on meneillään on myös puolensa. Markkinoille tulee koko ajan uusia juttuja joita haluaisi myös kotiinsa. Mutta eihän esimerkiksi toimivia lämpöpattereita vaihdeta uusiin vain siksi, että haluaa jonkun paremman näköisen? Siksi olenkin harmitellut makuuhuoneen rumaa peltipatteria kun Bauhausissa on myynnissä ihania lasipintaisia lämmittimiä. (Samoja löytyy myös esimerkiksi Gigantista.)


vanha, ei niin kaunis, patteri

Nyt kun uusi televisiohuone alkaa valmistua myös sinne tarvittiin patterit. Ensin mietin sijoittavani sinne tuollaisen Mill lämpöpaneelin harmaalla lasilla. Sitten totesin, että ne jäävät kuitenkin ikkunoiden alle sijoitettavan sohvan taakse piiloon, joten ihan sama miltä ne näyttävät. Siksipä siirrätin yläkerran makuuhuoneissa olevat vanhat patterit sinne (kuva täällä) ja sain makuuhuoneeseen uuden kauniin patterin. Tuossa vuoteen vieressä se on aina näkösällä joten ulkonäöllä on väliä.



Ja onhan se kaunis :) Siron ja kevyen näköinen. Ja lämmittää ihan yhtä hyvin kuin edeltäjänsä. Tähän voisi säätää erikseen yölämpötilatkin. Silloin se ei lämmittäisi yöllä kun nukkujatkin lämmittävät huonetta.



12 marraskuuta, 2014

luvassa vinkkejä ja ideoita

Huomenna on luvassa mukava ja erilainen päivä, kun aloitan yhteistyön Muhoksen Rautian kanssa. Rautia haluaa tarjota asiakkailleen parempaa palvelua joten nyt on tarjolla neuvoja ja vinkkejä. Olen paikalla joka torstai kello 11-17 ja autan materiaalien valinnassa. Suunnittelu on ilmaista niille asiakkaille, jotka ostavat suunnitelmaan sisältyvät tarvikkeet Muhoksen Rautiasta.

Rautian valikoimahan on laaja ja jos jotain ei löydy suoraan hyllystä niin tuotteen voi tilata. Selailin tuotteita netissä ja kävin pitkästä aikaa kurkkaamassa myös Cello-blogia. Siellä on mukavasti esitelty aina viimeisimmät uutuudet ja muutakin juttua sisustamisesta, esimerkiksi poimintoja Habitaren laajasta tarjonnasta ja kesän asuntomessuilta.









* Kuvat Cellon blogista

08 marraskuuta, 2014

kalkkimaalailua

Minä haluan aina kokeilla kaikkea uutta joten kuten tavallista, suunnitelmat menivät uusiksi. Olin katsonut kalkkimaalia jo joskus aikoinaan Char'n blogissa ja miettinyt, että tuota olisi hauska kokeilla. Kesällä tilasin itselleni värimallit yhtä asiakkaan projektia varten. Värimalleja katsellessani huomasin, että himmeäpintainen maalihan on hyvä ratkaisu myös elokuvahuoneeseen ja mukavaa vaihtelua tapetille. (Minä yleensä mieluummin tapetoin kuin maalaan, se on jotenkin se minun juttu.) Joten näin siinä sitten kävi....

Kaikki pinnat koskemattomina.

Lattia vahattu Osmo Colorin sävyllä Konjakki.

Valmis seinä :)

Tilasin kalkkimaalin Aveolta koska siellä sattui olemaan väriä jonka valitsin. Zinco on rehellinen harmaa, aika lähellä meidän vuolukiviuunia.



Maalin sekoittelun delegoin tapojeni mukaan eteenpäin, mutta maalauksen lupasin hoitaa itse. Noin minuutti ennen aloittamista nakkasin vielä Tuijalle viestin, että millaista pensseliä hän käytti omassa seinänmaalausprojektissaan. Kiitos vinkistä, ulkomaalipensseli oli hyvä ratkaisu tähän :) Sillä on myös mukava maalata senkin takia, että varren saa käännettyä hieman vinoon kulmaan.

Ja sitten vain sutimaan. Maaliin päädyin tapetin sijasta osittain myös siksi, että samalla sain saunan hormista samanvärisen kuin seinä eikä siihen tarvitse keksiä mitään erikoispinnoitteita. Vaikka maali on todella litkua niin sitä oli minusta helppo maalata. Ulkomaalipensseliin saa sopivasti väriä ja se on helppo sutia seinään. Hauskinta tässä olikin juuri se, että sai sutia ristiin rastiin eikä tarvinnut olla turhan tarkka. Märkänä jälki erottui paremmin, kuivuttuaan ei enään niin selvästi.

Punaista sen olla pitää, villasukkia myöten ;)



Seinä ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.


Toisen kerroksen maalaaminenkin oli helppoa sillä märkä pinta erottuu selvästi ja näkee kyllä missä on menossa. Minulla riitti kaksi pussia hyvin tähän noin 20 neliön maalaamiseen ja maalia jäikin vielä. En tiedä olisiko sitä voinut käyttää vielä hieman enemmän, mutta siisti tästä tuli näinkin. Sekoitettu maali kyllä säilyy tiiviissä astiassa vuoden, katsotaan keksinkö vielä jotain maalailtavaa.


Toinen kerros ei ole vielä aivan kuiva.

Valmis seinä kahteen kertaan maalattuna.

05 marraskuuta, 2014

mallailua

Yläkerran rakentelu on edennyt viime aikoina mukavasti. On taas menossa sellainen vaihe, että muutos näkyy selvästi. Lattia on saanut väriä ja vessan vieressä oleva aulatila tapetit. Katossa roikkuu Bauhausista ostettu hauska hehku joka odottaa ympärilleen vielä Boontjen Garland'ia.




Komento oli ettei mitään huonekaluja kannella paikoilleen ennenkuin listat on laitettu. Silti piti hieman mallailla. Ikean maljakko sopii tänne mainiosti. Pähkäilin aikoinaan minkä noista otan mutta täytyy sanoa, että valinta on onnistunut. Patterikäyttöisillä led-valoilla saa tuon reikäkuvion kauniisti esiin.


Isoon huoneeseen kannoin jo maton sillä tekosyyllä, että tyhjä huone kaikuu ikävästi. Myös tuo karvainen kuvausapulainen pitää matosta, siinä on mukava ottaa nokoset. Kuvien ottaminen ei ole niin jännää kun hänen kanssaan ei leikitä :)



01 marraskuuta, 2014

hurrrjan hauskaa

Hurrrjan hauskaa Halloweenia :) En yleensä koristele kotia kuin jouluksi, ehkä pääsiäisenä muutamia pajunkissoja. Nämä hauskat halloween kurpitsat saivat kuitenki kaupassa hymyn huulille ja ne oli pakko napata mukaan. Yläkerran porrastasanteelle rakentui pieni taso joka on kuin luotu tälläisille asetelmille. Ehkä niitä tulee jatkossa lisääkin.