29 joulukuuta, 2015

mitä uusi vuosi tuo tullessaan...?

Näin vuodenvaihteen lähetessä muistellaan mennyttä vuotta, mutta katsotaan myös innokkaasti tulevaan. Katselin hieman mitä sisustuksessa voisi olla odotettavissa.

Itseäni ilahduttaa suuresti se, että värit ovat pinnalla. Siitä on saatu suuntaa jo tänäkin vuonna ja ensi vuonna värien paluu jatkuu. Värit ovat eri punaisen sävyjä vaaleanpunaisesta tummaan punaiseen ja persikkaan. Myös erilaiset sinivihreän ja sinisen sävyt ovat ajankohtaisia. Ne tuovat rauhallisuutta ja viileyttä tiloihin. Näihin raameihin menevät myös Pantonen vuoden 2016 värit, Rose Quartz & Serenity. Näillä väreillä halutaan luoda yhteyttä ja hyvinvointia kuten myös rauhaa ja seesteisyyttä.

kuva

kuva

kuva



Pantonen kuvat täältä


Myös Behrin väreissä ensi vuodelle on valinnan varaa. Voit vaihdella värin sävyä ja voimakkuutta sekä valoisuusastetta ja saada näin aikaan oman tyylisesi kokonaisuuden. Erilaisia kokonaisuuksia ovat High Contrast jossa yhdistellään voimakkaita värejä tummiin tunnelmallisiin pintoihin; Luxe Dimension päivittää perinteistä tyyliä vahvoilla väreillä, kultaisilla yksityiskohdilla sekä geometrisillä kuvioilla; Blurred Boundaries taas yhdistää hienovaraisesti väriä ja orgaanisia muotoja sekä luonnon materiaaleja; Lyrical Living on naisellista eleganssia joka muodostuu lämpimien värien, kiiltävien pintojen ja muhkeiden tekstuurien kerroksista.




kuvat Behr

Toisaalla taas ollaan valkoisen värin kannalla. Sherwin-Williamsin vuoden 2016 väri on Alabaster (SW 7008) jota voi yhdistellä muihin neutraaleihin väreihin kuten hento roosa ja villan valkoinen tai kirkkaisiin väreihin kuten retro minttu ja antiikin punainen. Myös toinen iso amerikkalainen maalivalmistaja, Benjamin Moore, luottaa valkoiseen. Heidän valintansa on Simply White.


kuvat Benjamin Moore

Luonto tulee sisälle erilaisina materiaaleina ja pintoina. Materiaaleista kupari, messinki, puu ja marmori ovat edelleen pinnalla. Myös muut luonnonmateriaalit kuten korkki ja betoni jatkavat. Kasveja näkee enemmän ja myös yllätyksellisimmissä paikoissa - kuten esimerkiksi kylpyhuoneissa.

kuva

kuva

Koska tilaa on vähemmän esineet tulevat olemaan monikäyttöisempiä. Minimalismi on tulevaisuuden juttu. Erilaisilla tekstuureilla luodaan tilaan kontrasteja. Tapeteissa on esillä luonnollisen näköiset pinnat, geometriset kuviot ja kiinalainen tyyli, metallisen kiillon ja mattapinnan yhdistely sekä romanttiset pehmeät sävyt. Ekologisuus ja kestävyys tulevat olemaan enemmän ja enemmän esillä. Kierrätys ja kekseliäät ideat ovat tätä päivää. Kylpyhuoneista tulee entistä enemmän kylpylöiden tyylisiä. Niissä vietetään aikaa ja rentoudutaan. Keittiö on kodin sydän, siellä eletään ja tavataan ystäviä. 


kuva

kuva


kuva

Lisää voit trendeistä lukea vielä Marja Lähteen mielenkiintoisesta jutusta Milanon huonekalumessuilta.



24 joulukuuta, 2015

maalausniksi


Kuvat olen ottanut Valkeakosken asuntomessuilla.

Tässä pyynnöstä pieni maalausvinkki. Esimerkiksi lastenhuoneen seinään voi tuoda ilmettä maalaamalla siihen vinoruutuja. Tikkurilan Taika Helmiäislasyyrilla saa helposti näyttävän näköistä jälkeä. Helmiäisen kiilto tuo eloa seinäpinnalle ja muuttuu sen mukaan miten valo siihen osuu. Taika lasyyreille on omat pohjavärinsä jolla maalataan ensin seinä ja sen päälle sitten maalataan lasyyrilla kuvio.

Tuollaisen ristikkokuvionhan saa kyllä helpoiten siten, että kuvion väri on pohjalla ja siihen teipit päälle ja pintamaali. Koska lasyyrilla ei kannata maalata koko seinää kun se sitten peitetään, niin voi katsoa vähän raitojen kohtaa valmiiksi ja maalata vain niistä kohdin. Hyvät kuvalliset ohjeet ristikon teippaukseen on esimerkiksi täällä ja täällä. Kuten ohjeissakin neuvotaan niin pohjamaalin kannattaa antaa kuivua kunnolla maalauskertojen välissä jotta se ei tartu teippiin. Pintamaalin annetaan kuivahtaa puolesta tunnista tuntiin ennen teippien irrotusta muttei kuitenkaan ihan kuivaksi asti.

kuva täältä

Aivan loistava vinkki siihen miten rajoista saa siistit ja selkeät löytyy Jenny Komendan blogista.
Kun teipit on kiinnitetty seinään siloitellaan ne vielä peukalolla siltä laidalta miltä maalataan. Varsinainen niksi on kuitenkin sinetöidä saumat pohjavärillä ennen kuvion maalaamista. Maalataan hieman teipin reunan yli ja annetaan kuivua ennen tehostevärin maalausta. Näin rajoista tulee siistit eikä tehosteväri valu ikävästi teipin saumasta.





kuvat täältä

08 joulukuuta, 2015

värikästä lasia

Sain eilen postia Sannalta PLG Printingistä. Sanna kertoi viestissään printeistä joita he tekevät lasille ja myös muille materiaaleille kuten puulle, metallille, muoville tai tekstiileille. Kävin heti tutustumassa heidän kotisivuihinsa ja täytyy todeta että wau!

Oman kuvan (tai vaihtoehtoisesti jonkun kuvan heidän printtikirjastostaan) voi tulostaa esimerkiksi keittiön välitilan lasiin tai suihkuseinään. Näiden perinteisten vaihtoehtojen lisäksi kuvalasia voi käyttää esimerkiksi tilanjakajissa tai ikkunoissa tai vaikka takan eteen tulevassa kipinäsuojassa. Kuvia voi tulostaa myös erilaisiin pöytiin, kelloihin, lamppuihin... Kannattaa käydä heidän nettisivuillaan vilkaisemassa mm. kuvaa peilistä jossa on kaunis kukkakuvio tai miten kuviolaseja voi käyttää vaikka keittiön vitriiniovissa.

Koska lasi päästää valon lävitseen värit heräävät aivan uudella tavalla eloon. Tätä voi hyödyntää taideteoksissa kuten viimeisessä kuvassa jossa on Nelson Mandela. Oma lomakuva tai kuva lapsista tai lemmikistä saa uudenlaisen säväyksen. Idoita on loputtomasti ja heiltä voi sitten kysyä apua toteutukseen.

Tämä ei ole yhteistyö vaan ihan omasta mielenkiinnostani haluan jakaa tämän teidän kanssa :)